TriFinance , Minor Ndako en Nature: een win-win samenwerking

Hoe scoor je als bedrijf meerwaarde door samen te werken met een goed doel dat aansluit bij je bedrijfsfilosofie en je sociale missie? En hoe heb je als goed doel baat bij het zeer duidelijk definiëren van je noden naar potentiële partners en dit vanuit een duidelijke identiteit en een onderbouwd strategisch plan? TriFinance, Minor Ndako en Nature getuigen hoe SAMMAN hen hierbij geholpen heeft.

Wat versta jij onder SLOW Philanthropy©? 3 getuigenissen, 3 invalshoeken.

Een filantroop, een Fonds en een goed doel getuigen over hoe zij SLOW Philanthropy© – Samen Langdurig Onderbouwd Werken- in de praktijk ervaren.

Majin en Johan getuigen: hoe je door SAMMAN ook als Fonds meer zekerheden krijgt

SAMMAN begeleidde Majin De Froidmont bij de opstart van de Majin Foundation. Vanuit haar Foundation steunt ze initiatieven die iets doen voor mensen met kanker, en dit rond drie pijlers: herstel goed, zorg voor je zelf, ga ervoor.
Ook vandaag schakelt ze SAMMAN nog in. Namelijk voor initiatieven die ze steunt en die zich willen voorbereiden op het uitbouwen van SLOW Philanhropy-relaties met partners. Zorghuis Oostende is er één van.

Geef SAMMAN aan een goed doel en laat kiemende initiatieven bloeien

Alicia van Vlissingen: filantroop en “early believer” van SAMMAN.
Floris Westheim: na een stage bij SAMMAN raakte Floris geïnspireerd door de SAMMAN filosofie. Vandaag is hij lid van de Raad van Bestuur van het SAMMAN Fonds.
Hilde Willems, mama en mede-oprichter van HONK – Een initiatief van ouders, die voor hun kinderen met een verstandelijke beperking een huis, een thuis en een toekomst bouwen.

Annemie aan het woord over haar gerealiseerde droom: een warme gespreksruimte voor kankerpatiënten.

SAMMAN begeleidde Annemie in het realiseren van haar droom in het Sint-Maartenziekenhuis te Duffel. Mooi hoe het project evolueerde van een idee van één persoon, naar een realisatie dank zij de inbreng van velen, zowel binnen als buiten het ziekenhuis. En het resultaat werpt zijn vruchten af: zowel de zorgverlener als de patiënten voelen zich beter in deze rustige omgeving.

Making off van de presentatiefilm van Sint-Gerardus

Bedrijven rond Sint-Gerardus aan het woord: waarom werken zij samen met Sint-Gerardus en wat willen ze samen bereiken? Dit filmpje illustreert ook hoe Sint-Gerardus de kinderen met motorische beperkingen stimuleert om hun talenten te ontwikkelen.